Menu
Košarica

Pogoji poslovanja

Vse cene na spletni strani www.acidosalus.si so navedene v evrih (€). Cene so redne in/ali akcijske s popusti, če gre za slednje, je to jasno označeno. Zaradi narave poslovanja se lahko cene pogosto in hitro spreminjajo, zato si pridržujemo pravico do sprememb cen brez predhodnega obvestila. Cene veljajo v primeru plačila s spodaj navedenimi načini plačila in pod pogoji poslovanja. Če se cena izdelka med obdelavo naročila spremeni, bo ponudnik plačal ceno, navedeno v trenutku naročila. Cene izdelkov na naši spletni strani so na voljo do odprodaje zalog. Pridržujemo si možnost napak pri cenah izdelkov oz. tehničnih specifikacijah. Vse fotografije so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

VELJAVNOST NAROČILA

Kupec s svojim naročilom potrjuje, da sprejema naše prodajne pogoje in da je star vsaj 18 let.

PLAČILNI POGOJI
V spletni trgovini www.acidosalus.si lahko trenutno plačate na naslednje načine:

 • po povzetju: naročilo plačate ob prevzemu pošiljke z gotovino,
 • po predračunu: na vaš e-poštni naslov pošljemo predračun, po prejetem plačilu z vaše strani pa vam odpremimo plačano blago,
 • Paypal: ob zaključku naročila boste za izvedbo plačila preusmerjeni na Paypal. Po potrditvi prejema plačila, vaše naročilo odpremimo.
 • Plačilna kartica: ob zaključku naročila izvedete plačilo, mi pa odpremimo vaše naročilo.

DOSTAVA BLAGA
Naročila do 11-e ure obdelamo še isti dan, pošljemo pa še isti oz. najkasneje naslednji dan. Če naročenega blaga ni na zalogi, Vas obvestimo in se osebno dogovorimo o predvidenem dobavnem roku. Če naročila ni mogoče realizirati pod navedenimi pogoji, si pridržujemo pravico do zavrnitve Vašega naročila. Acidosalus izdelke dostavlja Pošta Slovenije. Pri vseh načinih plačila je cena pošiljanja 4,70€ (nad 40€ brezplačna), razen izrednih situacijah, ki imajo jasno navedeno drugačno ceno poštnine.

ODSTOP OD NAKUPA
V skladu s 43.č čl. ZVPot: Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom
od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora vrniti podjetju najkasneje v tridesetih dneh po sporočilu o odstopu. Če potrošnik pravice do odstopa po 43.č členu nima, mora biti to izrecno navedeno. Pri oddaji pošiljke je pomembno, da kupec na Pošti Slovenije pridobi Potrdilo o oddaji pošiljke (dokazilo o oddaji pošiljke). Kupnina bo iz strani podjetja, takoj po prejemu artikla, vrnjena na vaš transakcijski račun, zato se artikel vrne brez odkupnine.

REKLAMACIJA
V primeru, da ste prejeli izdelek, katerega pravilnosti so vprašljive, ga lahko takoj reklamirate. Stroške vračila plača kupec, stroške zamenjave pa prodajalec. Če zamenjava ne bo mogoča, vam bomo vrnili denar. Pri oddaji pošiljke je pomembno, da kupec na Pošti Slovenije pridobi potrdilo o oddaji pošiljke (dokazilo o oddaji pošiljke). V primeru vračila kupnine, se le ta vrne na vaš transakcijski račun in ne kot kupnina pri vračilu izdelka.

VRAČILO BLAGA
Če je blago že dostavljeno na naslov, ima kupec pravico, da v 15 dneh od prevzema blaga odstopi od kupoprodajne pogodbe. Pri odstopu nas morate predhodno obvestiti na objavljen email naslov ali telefonsko številko. Po predhodnem pisnem sporočilu mora biti blago s kopijo računa dostavljeno ali odposlano v 15 dneh na sedež podjetja. Blago mora biti nerabljeno, nepoškodovano, v nespremenjeni količini in originalni embalaži. Paketni izdelki morajo biti vrnjeni po pošti kot paketna pošiljka ali pisemska pošiljka. Stroške vračila kupec krije sam.
Ponudnik vrne celotno kupnino (kupnina s stroški dobave) najpozneje v 15 dneh od prejetja vrnjenega blaga na transakcijski račun kupca, če je kupec ponudniku v skladu z veljavnimi zakonskimi predpisi in Pogoji poslovanja sporočil, da od pogodbe odstopa in je prejeto blago vrnil v zakonskem roku. Pravica do vračila ne velja, če je blago uporabljeno ali brez originalnih etiket ali je bilo poškodovano pri nepravilni uporabi, razen če se obravnava kot reklamacija in je bilo blago v takem stanju že pred prejemom.

PODJETJE: Asalus d.o.o., Černelčeva cesta 4 8250 Brežice

TAJNOST PODATKOV

Za korektno izpolnitev naročila potrebujemo nekatere vaše osebne podatke. Vse podatke bomo obdržali v tajnosti, kupec pa se strinja, da lahko uporabimo v komercialne namene. Pogodba o nakupu (račun) bo hranjena na sedežu podjetja in dostop do nje je možen samo kupcu in prodajalcu. S 25.5.2018 je v veljavo stopila Uredba, ki izboljšuje varstvo osebnih podatkov. Zavedamo se pomena varstva osebnih podatkov, prenovljena zakonodaja je še dodaten kamenček v mozaiku, da bodo osebni podatki naših kupcev varno hranjeni in obravnavani. Nova Uredba določa, da bo posameznik moral podati izrecno privolitev za obdelavo osebnih podatkov. Ob tem mu bo moral obdelovalec podatkov omogočiti:

 • Vpogled in nadzor nad stanjem privolitev.
 • Možnost popravka stanja privolitev.
 • Izbris in prepoved obdelave podatkov.
 • Prenos podatkov na drugo podjetje.
 • Možnost obveščanja o obdelavah podatkov.
 • Izrecne in jasne privolitve za kaj podjetje podatke uporablja.
 • Obdelovalec podatkov bo moral ob namenu obdelave navesti tudi rok do katerega bo hranil podatke za posamezno aktivnost oziroma navesti, da se podatki hranijo do preklica.

Nova splošna uredba velja za vsa podjetja, ki uporabljajo ali kakorkoli obdelujejo osebne podatke državljanov EU. Splošna uredba postavlja enotna pravila za varstvo osebnih podatkov v EU, nekatera vsebinska in postopkovna vprašanja pa bodo v Sloveniji urejena tudi v novem Zakonu o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2).

Kako smo pri Acidosalusu poskrbeli za varstvo osebnih podatkov?
V podjetju se zavedamo, da je zasebnost ključna za dolgoročen odnos. Osebne podatke obravnavamo v skladu z veljavno zakonodajo in internimi akti podjetja. Vsak kupec naših izdelkov in storitev bo imel vpogled v lasten seznam privolitev in soglasij, ki ga bo lahko kadarkoli sam spreminjal. Poleg zgoraj navedenih zakonsko predpisanih pravic, smo v podjetju sklenili sodelovanje s pooblaščeno osebo v podjetju, ki bo skrbela tudi za upoštevanje predpisov, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

Kje in kako lahko dostopate do Seznama soglasij?
S klicem na  041 838 100 boste določili katere vsebine želite prejemati s strani podjetja. Za dodatna vprašanja nam lahko pošljete sporočilo na asalus@asalus.si. Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov je Domen Šušnjara.

POLITIKA VAROVANJA OSEBNIH PODATKOV

Z vašimi osebnimi podatki ravnamo zakonito, pošteno, varno in za vas pregledno. Zavedamo se svoje odgovornosti, ker ste nam zaupali svoje osebne podatke. Zato so v nadaljevanju navedene vse ključne informacije glede obdelave podatkov, naših obveznosti in vaših pravic.

PROMOCIJSKE KODE

V sklopu promocijskih akcij je mogoče, da ponudnik kupcu/obiskovalcu pošlje promocijsko kodo. Datum veljavnosti in namen promocijske kode bo ponudnik jasno razčlenil. V primeru nejasnosti glede koriščenja promocijske kode, lahko kupec/obiskovalec pošlje e-sporočilo z zastavljenim vprašanjem na e-naslov: asalus@asalus.si. Popusti se med seboj ne seštevajo. Za en nakup je možno unovčiti le eno kodo s popustom.


OBVEŠČANJE STRANK (E-NOVICE)

S prijavo na e-novice, se uporabnik strinja, da ga ponudnik obvešča o novostih in akcijah. Ponudnik se zavezuje, da e-naslova uporabnika spletne strani, ne bo posredoval 3. osebi ali e-naslov kako drugače zlorabil. Ponudnik uporabniku omogoči, da se kadarkoli odjavi o e-novic spletne trgovine be-hempy.si. Pridržujemo si pravico do tipkarskih napak.


VRAČILO DENARJA

V primeru nezadovoljstva lahko stranka vrne izdelek v roku 14-ih dni pod pogojem, da plačilo poštnine krije stranka, ne podjetje.